Přeskočit na hlavní obsah

Dům & Zahrada – rady a tipy

  • Jak se starat o zahradní nábytek

    Jak se starat o zahradní nábytek

    Léto znamená pobyt venku, a to nejen v přírodě, ale také na zahradě. Právě tam se v teplých dnech často přesouvá náš život. Trávíme zde čas nejen prací, ale také odpočinkem, nezřídka zde také jíme. Abyste si čas na zahradě opravdu vychutnali, je vhodné vsadit na kvalitní zahradní nábytek. Jak o něj pečovat, aby zůstal dlouhodobě krásný a funkční?
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak vybrat aku-šroubovák

    Jak vybrat aku-šroubovák

    Na utahování a povolování šroubů vám samozřejmě mnohokrát vystačí obyčejný šroubovák, respektive sada šroubováků. Ale když si zařizujete dílničku a chcete mít nářadí pro všechny možné situace, pak nemůžete zapomenout ani na šroubovák poháněný akumulátorem. Je kompaktní, lehký, a má široké pole využití. Uvidíte, jak rychle s ním smontujete novou skříň, vykonáte některé stavební práce, zařídíte běžné opravy v domácnosti a podobně. Pojďme se dnes podívat, jak vybrat aku šroubovák.
     

    ČÍST VÍCE
  • Péče o zahradní nábytek

    Péče o zahradní nábytek

    Zahradní nábytek na zimu schováváme do garáže nebo do sklepa hlavně proto, aby byl chráněný před povětrnostními vlivy. Neznamená to ale, že v létě je nábytek zcela v bezpečí. Pořád musíme počítat s řadou faktorů, které se negativně podílí na vzhledu a na kondici zahradního nábytku. Tématem tohoto článku je, jak se správně o váš nový stůl a židle starat, aby zůstaly hezké co nejdéle.

    ČÍST VÍCE
  • Duben na zahradě: první sekání trávníku, stříhání stromů a výsadba zeleniny

    Duben na zahradě: první sekání trávníku, stříhání stromů a výsadba zeleniny

    Konečně začalo jaro, což pro milovníky zahradničení znamená jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Tou dobrou zprávou je to, že poprvé uvidíte plody své usilovné práce. V dubnu kvetou prvosenky, magnolie, hořce nebo rané rododendrony. Dozrává už i první zelenina, třeba rebarbora, salát nebo rukola. To je skvělá motivace, protože pak je tady druhá strana mince – v dubnu je na zahrádce hodně práce. Zahradník musí mít i trochu štěstí, protože počasí je nevyzpytatelné. Pojďme se podívat na seznam všech činností, které bychom v měsíci dubnu měli na zahrádce zvládnout.
     

    ČÍST VÍCE
nahoru