Přeskočit na hlavní obsah

Montáž a instalace

  • Výměna kuchyňské baterie

    Výměna kuchyňské baterie

    Hezká kuchyňská baterie vás vyjde na tisíc nebo dva tisíce korun, opravdu kvalitní pak na pět až deset. A kolik stojí montáž? Nic, maximálně hodinu vašeho času. Opravdu si totiž nemusíte pro instalaci baterie nikoho volat. Zvládnete to sami a bude vám na to stačit nářadí, které najdete doma.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak vysoko umístit dřez

    Jak vysoko umístit dřez

    Otázka, jak vysoko umístit dřez v kuchyni, je součástí širší problematiky pravidel ergonomie v domácnosti. Ergonomie, to znamená nalezení správných rozměrů a vzdáleností při plánování prostorového uspořádání s ohledem na pohodlí a bezpečí.
     

    ČÍST VÍCE
  • Montáž bidetové baterie

    Montáž bidetové baterie

    Montáž žádné koupelnové baterie není nijak náročnou operací. A bidetová baterie není výjimkou. Pro náš návod jsme si vybrali jednootvorovou stojánkovou bidetovou baterii s odtokovou soupravou, neboť tento typ je poměrně běžný. Budeme také hovořit o tom, jak namontovat bidetovou sprchu.
     

    ČÍST VÍCE
  • Montáž hlavové sprchy

    Montáž hlavové sprchy

    Ne každý sprchový systém obsahuje hlavovou sprchu. Ale 9 z 10 milovníků sprchování se shodne, že bez horní sprchy to nějak není ono. Teprve hlavová sprcha umožňuje pravou relaxaci: když se můžete do sprchy jen postavit a nechat po sobě stékat vodu jako při dešti, ovšem v tomto případě horkou vodu, která efektivně působí na vaše ztuhlé svaly... To je přesně to, kvůli čemu se do sprchy těšíme. Pojďme se podívat, jak na montáž hlavové sprchy.

    ČÍST VÍCE
  • Jak daleko má být záchod od zdi a další důležité rozměry na WC

    Jak daleko má být záchod od zdi a další důležité rozměry na WC

    Jistě máte určitou představu, kde by toaleta měla být umístěná. Každý jednotlivec za život navštíví mnoho sanitárních prostor, například i v hotelích, restauracích nebo nemocnicích, kde se umístění toalet a dalších zařizovacích předmětů řídí přísnými pravidly. Všichni tedy intuitivně tušíme, že toaleta má být umístěná tak, aby uživatel měl dost místa po obou bočních stranách a zároveň by záchod měl být dostatečně daleko od vstupních dveří. Přesto je dobré si ujasnit minimální rozměry, kolik místa kolem WC je třeba vyčlenit. Také vzpomeneme speciální případy, kdy jsou nároky na prostor ještě větší.
     

    ČÍST VÍCE
  • Výška pisoáru

    Výška pisoáru

    S pisoáry se stále setkáváme především ve veřejných prostorech. A možná jste otevřeli tento článek právě proto, že jste majitelem restauračního nebo ubytovacího zařízení a chcete se informovat, co bude obnášet instalace tohoto zařizovacího předmětu. Pisoár si ale můžete pořídit i do domácnosti.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak připevnit poličku v koupelně

    Jak připevnit poličku v koupelně

    Jak řešit úložný prostor v koupelně? Určitě je dobré pořídit koupelnové skříňky, jednu menší umyvadlovou a pak jednu vysokou, která se hodí na ručníky. Praktické ale je mít v koupelně nejméně jednu poličku. Umožňují snadný přístup, často používané předměty zde máte na dosah ruky a k tomu pěkně na očích. A navíc zabírají místo na stěně, nikoli na podlaze. Pro koupelny o malé výměře je použití poliček nezbytné.

    ČÍST VÍCE
nahoru