Přeskočit na hlavní obsah

Montáž a instalace

  • Jak připevnit poličku v koupelně

    Jak připevnit poličku v koupelně

    Jak řešit úložný prostor v koupelně? Určitě je dobré pořídit koupelnové skříňky, jednu menší umyvadlovou a pak jednu vysokou, která se hodí na ručníky. Praktické ale je mít v koupelně nejméně jednu poličku. Umožňují snadný přístup, často používané předměty zde máte na dosah ruky a k tomu pěkně na očích. A navíc zabírají místo na stěně, nikoli na podlaze. Pro koupelny o malé výměře je použití poliček nezbytné.

    ČÍST VÍCE
  • Oprava vodovodní baterie

    Oprava vodovodní baterie

    Když se v domácnosti pokazí televize nebo vržou dveře do komory, je možné takovou opravu nějaký čas odkládat. Ale když žádá opravu vodovodní baterie, musíme reagovat okamžitě. Jednou možností je zavolat instalatéra. Ten vaši žádost o pomoc uvítá – ví totiž, že se u takové operace moc nenadře, nezdrží se u vás déle než hodinu a za minimum námahy si naúčtuje několik set korun. Druhou možností je oprava vodovodní baterie svépomocí. To bychom doporučili. Není to nic těžkého, pokud zvládnete zatlouci hřebík nebo vyměnit žárovku, zvládnete i toto. Dnes poradíme, jak opravit pákovou baterii.
     

    ČÍST VÍCE
  • Výměna kartuše termostatické baterie

    Výměna kartuše termostatické baterie

    Je poměrně známou informací – a i na našem blogu jsme o tom již psali – že nejrizikovějším prvkem vodovodní baterie je kartuše. Jinými slovy, pokud přestane baterie fungovat, obvykle je na vině právě kartuše. S výjimkou těch případů, kdy dojde k poškození těla, ale to uživatel na první pohled snadno pozná.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak připevnit vanovou zástěnu?

    Jak připevnit vanovou zástěnu?

    Vanové zástěny vídáme v koupelnách stále častěji. A není divu. Je to nejefektivnější způsob, jak si moci dopřát požitek ze sprchování, i když doma nemáte sprchový kout. Jak připevnit vanovou zástěnu, o tom pojednává náš článek.

    ČÍST VÍCE
  • Instalace sprchové baterie krok za krokem

    Instalace sprchové baterie krok za krokem

    Chystáte se na výměnu sprchové baterie a váháte, zda tento úkol svěřit instalatérovi nebo baterii vyměnit svépomocí? Instalace sprchové baterie se může zdát jako náročný úkol, avšak s naším detailním návodem se z vás stane mistr koupelnového řemesla. Připravte se na to, že vaše koupelna prožije proměnu, která z ní udělá sprchový ráj!
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak vysoko má být baterie nad umyvadlem?

    Jak vysoko má být baterie nad umyvadlem?

    Už jste se asi také setkali se situací, že jste zavítali do koupelny v restauraci nebo u známých a seznali jste, že se při mytí rukou musíte hrbit. Řídčeji se stává, že je naopak výtok umyvadlové baterie příliš vysoko. Je pravda, že umyvadlo není až takový problém jako dřez nebo pisoár, kde trávíme o něco více času. Přesto si dnes něco řekneme o dispozičním řešení koupelny. Bude nás v první řadě zajímat výška baterie nad umyvadlem, ale hovořit budeme i o umyvadle jako takovém.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak vysoko umístit sprchovou hlavici

    Jak vysoko umístit sprchovou hlavici

    Pokud stavíte úplně novou koupelnu nebo rekonstruujete, máte úplnou kontrolu nad každým detailem. Až je to někdy na škodu, protože v tom okamžiku zjistíte, že i zdánlivé maličkosti mají vliv nejen na vzhled koupelny, ale také na funkčnosti. V některých případech se musíte řídit stanovenými pravidly, jako je například otázka umístění zásuvek a vypínačů v koupelně. Jinde ale žádné předpisy nejsou a musíte vsadit na starý dobrý selský rozum. Typickým příkladem je otázka, jak vysoko má být sprchová hlavice.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak vysoko umístit sprchovou baterii

    Jak vysoko umístit sprchovou baterii

    Plánování uspořádání bytu či domu začíná mnohem dříve, než dojde k první stavební aktivitě. Určité věci totiž z větší části fungují pod povrchem. A bez poctivé přípravy se dočkáme jen nemilých překvapení a vícenákladů. Jedním z témat je i výška sprchové baterie. Jaká je optimální?
     

    ČÍST VÍCE
nahoru