Přeskočit na hlavní obsah

Snadný úklid

  • Jak vyčistit skleněný sprchový kout

    Jak vyčistit skleněný sprchový kout

    Krásná koupelna vyžaduje naši péči. V ideálním případě pravidelnou. Nejinak je tomu v případě sprchového koutu, který bez řádné údržby bývá doslova historickou mapou dějů v naší domácnosti. Jak efektivně vyčistit skleněný sprchový kout?

    ČÍST VÍCE
  • Jak vyčistit vanu?

    Jak vyčistit vanu?

    Zašlá vana je noční můrou každého, kdo má doma na starost úklid. Svou relaxační koupel si jistě nechcete kazit pohledem na usazeniny vodního kamene, rzi či na plesnivé spáry a záhyby. V dnešním článku vám poradíme, jak se těchto nepříjemností rychle a jednoduše zbavit a jak vyčistit vanu, aby vypadala jako nová!
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak vyčistit termostatickou baterii

    Jak vyčistit termostatickou baterii

    Vodní kámen je velkým nepřítelem koupelnového vybavení. Souvisí s tvrdostí vody, tedy obsahem minerálů a solí, které jsou ve vodě. A nejvíce trpí samozřejmě to vybavení, které je v kontaktu s vodou napřímo. Mezi ně patří i vodovodní baterie. Jak svou domácnost chránit? Důležitá je pravidelná údržba.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak se zbavit plísně ve sprchovém koutě

    Jak se zbavit plísně ve sprchovém koutě

    Koupelny jsou pro výskyt plísní ideálním biotopem. Vlhké prostředí, teplo i trvalý přísun živin v podobě zbytků mýdla, šupinek kůže, vlasů a nečistot. A tak se není čemu divit, že přijmou pozvání a usadí se ve spárách, silikonu nebo dokonce na stěnách. Jak se zbavit plísně v koupelně rychle? A jak ochránit nejohroženější sprchový kout? Zkusme se na to podívat.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak vyčistit vanovou baterii

    Jak vyčistit vanovou baterii

    Vanová baterie je v trvalém kontaktu s vodou, a proto je třeba jí pravidelně věnovat pozornost a udržovat ji v čistotě. Důvodem je minimalizace rizik spojených s usazováním vodního kamene. Jakým způsobem můžete svou baterii chránit?
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak vyčistit hadici od sprchy

    Jak vyčistit hadici od sprchy

    Úklid koupelny často zabere stejný čas jako úklid obývacího pokoje. A to navzdory faktu, že koupelna bývá tím nejmenším prostorem v bytě. Jedním z vybavení, na které je třeba si posvítit, je také sprchová hadice. Jak ji udržet krásnou a funkční?
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak nejlépe umýt umyvadlo

    Jak nejlépe umýt umyvadlo

    Koupelna je místem očisty. Čas od času ale potřebuje i ona svou péči. Pokud jí věnujete pozornost pravidelně, výrazně zvyšujete spolehlivost vybavení. Jedním z nejvíce zatížených vybavení domácností je umyvadlo a umyvadlová baterie. Jak vyčistit umyvadlo?
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak vyčistit vanovou zástěnu

    Jak vyčistit vanovou zástěnu

    Krásná koupelna na dlouhou dobu? Ano, je to možné a často i snadné. Stačí, když věnujete pozornost výběru vhodného sanitárního vybavení a zároveň nepodceníte pravidelnou péči, kterou vyžaduje. Budete překvapeni, jak moc vám v této snaze řada výrobců vychází vstříc.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak odstranit vodní kámen ze sprchové hlavice

    Jak odstranit vodní kámen ze sprchové hlavice

    Sprchování je jednou z báječných denních činností, která dokáže uvolnit svaly, ale i psychické napětí, smyje nečistoty celého dne nebo nás probudí do dne, který nás čeká. Jenže aby zážitek byl opravdu příjemný, je třeba i spolehlivá, funkční sprchová hlavice. A kvůli nepříjemnostem s vodním kamenem to může být problém. Jak efektivně vyčistit sprchovou hlavici?
     

    ČÍST VÍCE
nahoru