Přeskočit na hlavní obsah

Kuchyně – rady a tipy

  • Jak skladovat potraviny v lednici

    Jak skladovat potraviny v lednici

    Mezi vynálezy, které změnily svět, rozhodně patří lednice. Možnost uchovat potraviny delší dobu v perfektní kondici rozšířilo nejen možnosti stravování, ale také způsob našeho myšlení a plánování. Už to není každodenní lov či sběr, ale výlet do lednice. Jak správně skladovat potraviny v lednici?
     

    ČÍST VÍCE
  • Jaký smoothie mixér vybrat

    Jaký smoothie mixér vybrat

    Zdravý životní styl není absence chutí a odříkání různých potravin, nekonečná dřina a roboticky pozitivní mysl. Zdravý životní styl znamená zamyslet se nad tím, co nás v životě posiluje a co naopak nám naši energii odebírá. S tím pomůže nejen práce s emocemi, pohyb a relaxace, ale zejména to, co jíme a pijeme.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak na poškrábaný nerezový dřez

    Jak na poškrábaný nerezový dřez

    Někdo dokáže používat dřez dvacet let a stejně na něm nenajdete jediné škrábnutí. U jiného dřezu se objeví první jizvy třeba už po měsíci používání. To neříká nic o kvalitě dřezů, škrábance se zkrátka objevují zcela nečekaně. Do dřezu upustíte hrnec nebo jiný těžký předmět, rozbije se vám uvnitř sklenička, někdo nechtěně přejede nožem po povrchu – a škrábanec je na světě. V případě nerezového dřezu je to problém zásadní, protože zde jsou bohužel nedostatky tohoto typu pěkně vidět.
     

    ČÍST VÍCE
  • Jak opravit kuchyňskou baterii

    Jak opravit kuchyňskou baterii

    Co dělat, když kape páková baterie v kuchyni? Instinkt velí volat na pomoc instalatéra. Ti ale bývají poměrně zaneprázdnění a rozhodně ne levní. Zrovna kapající kohoutek je natolik banální problém, že vás můžeme ujistit: zvládnete to opravit sami. Není to nic náročného i pro toho, jehož kutilské schopnosti končí u výměny prasklé žárovky nebo zatlučení hřebíku. Zabere vám to jen deset minut a investice činí několik stokorun.
     

    ČÍST VÍCE
  • Oprava granitového dřezu

    Oprava granitového dřezu

    Dřez je jednou z nejvýznamnějších investicí v kuchyni – zvláště ten granitový. Granitové dřezy jsou jednou tak drahé oproti dřezům tectonitovým, o levnějších dřezech nerezových ani nemluvě. O to více pak mrzí, když se na dřezu objeví nějaká ta vada na kráse. V lepším případě skvrna, v horším škrábanec. Avšak i takové závady se dají napravit. Nejdříve ze všeho chceme zdůraznit, že byste se o opravu granitového dřezu měli pokusit jen tehdy, je-li závada sotva postřehnutelná a pouze na povrchu. Pokud jde o vážnější problém, měli byste kontaktovat výrobce.
     

    ČÍST VÍCE
nahoru